Gården med lekan barn i trägårdsmiljö

Lugnt och skönt

– men ändå nära till det mesta

Brf Ekero är belägen i området Drängsered strax norr om Floda Centrum. I det direkta närområdet finns en vacker natur med promenadstigar som tar dig dels till Hjällnäs strax utanför Gråbo, men också till Öijaredsviken. Lockas du av en löptur finns ett elljusspår knappa 800 meter bort och intill Hästhagenskolan – som ligger bara några hundra meter från Brf Ekero och är en F-6-skola med fritidsklubb och fritidshem – finns fotbollsplan och lekplats. 

Är man badsugen kastar man sig i sjön vid Drängseredsbadet som är en kommunal badplats på 800 meters avstånd. Det finns ingen busstrafik i området utan man får ta sig ned till den närbelägna pendelstationen för vidare transport med buss och tåg. På torget i Floda centrum finns en Ica Supermarket med en välsorterad chark, fisk-, frukt- och grönsakshandel men även spel- och postombud samt café. 

Karta som visa Floda och var Brf Ekero ligger

I Floda bor du naturnära och blir samtidigt en del av en expansiv ort nära storstan

Floda är en del av Lerums kommun – en kommun som passar både friluftsmänniskan och dig som söker ett rikt föreningsliv. Här hittar du ett flertal butiker och restauranger samt ett livligt kulturliv. Exempelvis ligger charmiga Nääs fabriker på bekvämt avstånd. Njut av fördelarna med att bo naturnära – men ändå mitt i en storstadsregion. 

I tätorten Floda finns service i olika former såsom mysiga butiker, caféer och restauranger, men givetvis även mataffärer och en vårdcentral. Omgivningarna är natursköna, där sjön Sävelången bjuder på både bad, fiske och båtliv – för att sedan mynna ut i Säveån med dess många fiskedrag och vackra promenadstigar. Pendlingsmöjligheterna till Göteborg är goda och på cirka en halvtimme når du pulsen i storstaden. 

I närområdet finns ett flertal gårdar med möjlighet att stalla in sin häst, och i utkanten av Floda finner vi Nääs slott med dess vackra miljöer, där också Nääs Ryttarförening huserar. Ytterligare några kilometer bort har vi så Öijareds Golfklubb som har Sveriges största golfanläggning med tre 18-hålsbanor. 

I Floda finns också ett flertal skolor och förskolor att välja mellan. Floda är en expansiv del av Lerum där det idag storsatsas på Floda centrum med sin nyproduktion av bostäder, något som kommer att låta området fortsätta växa i både storlek, attraktivitet och utbud.

Kvällsmiddag i ett av vardagsrummen i det natur sköna Ekero
Golf spel på närliggande golfbana
Hoppa hage på parkering vid Brf Ekero